Polecam ASO Carsed Mińsk Mazowiecki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KyLo
    Classic
    • 2008
    • 37

Witam, potrzebuje dosc szybko info n/t skrzyni o kodzie JNC z 1,9TDI (najprawdopodobniej jest z Fabii/Ibizy, ale nie wiem na pewno), mianowicie z jakiego jest auta/aut i jakie ma przełożenia.

Bede wdzieczny za wszelką pomoc, bo szukam i szukam i jestem w d...

[ Dodano: Wto 20 Maj, 08 11:23 ]
    Dobra, dzieki Mastersowi i Alanowi z MT Lublin wiem, ze to skrznia z Polo 130PD robiona od 2006 roku. Przelozenia jeszcze nie wiem, jakie, ale podobno takie mniej wiecej, jak w Fabii RS/ Ibizie FR.

Zdam relacje jak z przelozeniami, bo bede mial bezposrednie porownanie do mojej starej FJW i skrzynie z Fabii RS - HDS.
  • fernando
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1890

Chciałem polecić wszystkim ASO Carsed w Mińsku Mazowieckim (właściwie w Stojadłach). Byłem tam ostatnio i po raz pierwszy, od kiedy użytkuję Skodę wyjechałem w pełni usatysfakcjonowany. Uznano moje roszczenia gwarancyjne, z którymi byłem już w różnych innych serwisach, zrobili wszystko w pełni profi i jest trochę taniej niż w Warszawie. Obsługa też spisała się bardzo dobrze, nawet po wyjechaniu zadzwonił do mnie pracownik i spytał, czy wszystko gra. Fachowość wykonanych usług, niższe ceny i profesjonalna obsługa przekonują mnie, żeby jeździć na przeglądy do ASO poza Wawą nawet, kiedy skończy się gwarancja.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

fernando, kupiłem tam swoją octę dali najlepsze warunki :wink:

Co do napraw gwarancyjnych to też byłem zadowolony :wink:
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• fernando
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1890

Zamieszczone przez koja86
        dali najlepsze warunki
        Mają parę tych laurek za najlepszego dealera roku i wiem, ze u nas w firmie też kupili tam dwie octavki, więc pewnie coś w tym jest

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

Ja od siebie polecam jeszcze lakiernie-blacharnie Carsed.

Robilem u nich swoje auto, po dosc duzej stluczce i musze powiedziec, ze jestem zadowolony.
          Profi podejscie do tematu przez p. Tomka Sojke.
          Dzielnie znosili moje marudzenie i poradzili sobie z niestandardowymi pracami przy montazu FMIC, czy body kitu Neodesign.

Co do samego serwisu, to ostatnio sie nie popisali, ale palnuje dac im jeszcze jedna szanse.
          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Adrian
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 662
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja też tam serwisuje Skode i jestem zadowolony. Nie ma problemu z nimi. Niskie ceny dobry rabat i opłaca się jechać.
            PerfectService by DGW
            Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
            Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
            Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• kjedi
              Rider
              S_OCP Member
              • 2008
              • 282

Potwierdzam, zajechałem, brak kolejki, obsługa miła. Jak powiedziałem że słyszałem o nich z forum to dostałem 5% na części i 15% na robociznę. Można porozmawiać i czegoś się dowiedzieć, zniżki dają a samochód odkurzony i umyty.
              Polecam

Komentarz

• Adrian
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 662
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kjedi
                5% na części i 15%
                to bardzo ładnie...trzeba chyba powalczyć o jakiś oficjalny rabat.
                PerfectService by DGW

Komentarz

• Piotr_T
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 479

Jak kilku kolegow przede mna ja rowniez mam okazje bardzo pochwalic stacje ASO Carsed w Minsku Mazowieckim. Wysoki standard obslugi - klient jest na biezaco informowany co w jego aucie jest do zrobienia, ewentualne naprawy, wymiany czesci sa konsultowane. Nie ma zadnych prob naciagania klienta na jakies niepotrzebne rzeczy. Mila atmosfera, bardzo ladny wystroj salonu - jest gdzie usiasc, mozna wypic darmowa kawe, poogladac TV lub posluchac radia. Mozna rowniez podejrzec co sie dzieje z autem (to uwaga dla tych, ktorzy nie lubia spuszczac auta z oka - chociaz przyznam, ze po wczorajszej wizycie moj poziom zaufania do tej stacji serwisowej jest bardzo wysoki i jakos specjalnie nie mialem ochoty stac przy aucie, zaproszono mnie na hale, pokazano co jest nie tak, moglem porozmawiac z mechanikiem - jak dla mnie super). Serwis jest fachowy i slucha co klient ma do powiedzenia - z tym sie mozna rzadko spodkac, a tutaj niespodzianka Z pewnosca pojawie sie tam na nastepnym przegladzie, a oprocz tego bede korzystal dokonujac biezacych napraw. Podsumowujac - super stacja, a przy tym ceny nie sa wygorowane (taniej niz w Warszawie).

Komentarz

• taboret69
                    Drive
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 61

kupiłem tam w styczniu O1. wszystko było w porządku do dnia odbioru. zaczęły sie opóźnienia dot. instalacji landirenzo. ponoć było to spowodowane złą organizacją u przedstawiciela tej firmy. dużo by opisywać w efekcie: przeprosili, furę wypaśli, wypucowali, na czas instalowania dali furę zastępcza bez limitu kilometrów, komplet opon zimowych kloebera. serwis dział również bez zastrzeżeń, bez kolejki, hamówy itp. przykrości. RÓWNIEŻ GORĄCO POLECAM. A oprócz tego zapomniałem dodać, że dostałem bardzo przyzwoitą cenę zakupu. około 4 tys. taniej niż w Wimarze, pomimo, iż był to zakup już trzeciej Skody.
                    pozdrawiam taboret69
                    1.6 BFQ-LPG nawet jeździ!!!

Komentarz

• michal2000
                      Classic
                      • 2008
                      • 1

Witam,
                      Ostatnio musiałem skorzystać jakiegoś warszawskiego ASO i nie ukrywam, że min kierowałem się opiniami na tym forum. Mimo, że z Bemowa mam kawał drogi do CARSEDu to jednak muszę przyznać, że się opłaciło. Sprawy blacharskie załatwili OK, auto oddali mi nawet 1 dzień szybciej niż zapowiadali. Nie było również żadnych problemów z samochodem zastępczym, co więcej, w ramach "pocieszenia" dostałem RSa jako zastępczaka więc naprawdę nieźle. Ponadto są bardzo słowni: jak mieli zadzwonić danego dnia z określoną informacją o określonej godzinie to dzwonili. Poza tym bardzo elastycznie podeszli do spraw z fakturowaniem. No i ten drobny szczegół: moje auto dostałem umyte i wysprzątane w środku - niby nic, ale człowiekowi od razu milej.... generalnie pozyskali nowego klienta w mojej osobie i przy najbliższym serwisie wolę pojechać te 50km ale przynajmniej będę spokojnieszy. Do tej pory to najlepszy serwis skody z jakim miałem do czynienia, a przerobiłem już kilka z nich w różnych regionach kraju...
                      Michal2000

Komentarz

• Purchawa
                        Admin
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 8007

Zamieszczone przez michal2000
                        co więcej, w ramach "pocieszenia" dostałem RSa jako zastępczaka
                        Ooo... Nie! :evil:
                        Ta niebieska HB?

A mi zawsze mowili, ze nie moga jej dac bo to demo. :x
                        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Adrian
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 662
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

A ja z przykrością muszę stwierdzić że po ostatnim przeglądzie jestem mocno zawiedziony. Nic z dolegliwości jakie były zgłoszone nie wykryto i stwierdzono że jest wszystko ok i że ten model tak ma. Jak się jednak okazało nie jest wszystko ok. Teraz zastanawiamy się czy warto płacić tyle za przegląd dla samej pieczątki w książce.
                          PerfectService by DGW

Komentarz

• Azazel
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 313
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Z Waszych opinii wydaje się, że warto tam jeździć (no może poza ostatnim postem Adriana ). Mam pytanko, czy nie robią problemów jak się pojedzie z własnym olejem na przegląd (chce zalać motula) :?:
                            2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                            2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• Adrian
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 662
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Azazel, masz gwarancje na skode?? Ja nie mam i do tej pory myślałem że warto aby książka serwisowa była wypełniona... ale czemu mam płacić 600zł za przegląd i tak na prawdę mówić im co jest nie tak a oni że jest ok. Mam na to dowody auto było po przeglądzie jakieś 5tyś km. Przed przeglądem zgłoszone zostały problemy: nagły brak mocy w trasie, przy przyśpieszaniu prawa strona trzęsie, ręczny słabo trzyma, po hamowaniu przez jakiś czas popiskuje, podczas pracy silnika słychać jakieś dziwne dźwięki. Przegląd zrobiony wynik wszystko ok. W trasie nie dało się już jeździć bo podczas wyprzedzania cały czas brakowało mocy. Więc diagnoza u Kolegi z forum i wynik... dziurawy mieszek, nieszczelność na przewodzie ciśnienia, prawa półoś i przegubu do wymiany, hamulce wymienione ale nie wyczyszczone dlatego nie odbijały i do wymiany szklanki. Ale wcześniej było ok?? wszystko zrobiło się przez te 5 tyś. Może mieli zły dzień bo tylko ja jestem nie zadowolony jak na razie...
                              PerfectService by DGW

Komentarz

• Azazel
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 313
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Adrian, właśnie o to chodzi, że nie mam gwarancji. Tak naprawdę chodzi mi tylko o wpis w książce serwisowej. Miałem taki plan, żeby pojechać gdzieś na przegląd i wymienić tylko olej i zgarnąć pieczątkę a jakieś naprawy jeśli byłyby potrzebne to zrobiłbym u DobregoGrzesiaWawa. Auto ma 5 lat i jak dotąd 4 przeglądy były w ASO, więc myślę, że warto byłoby to kontynuować... :roll:
                                2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                                2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

No to jezdzisz tylko na przeglady gdzie zmieniaja olej i tyle w temacie, a wszystkie inne czynnosci trzeba wykonywac gdzies indziej.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• PiterNZ
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 389

Ja byłem tam dwa razy i bardzo polecam. Raz faktycznie przegląd, drugi raz wymiana łożysk co prawda na gwarancji ale sami wcześniej wykryli i zaproponowali wymianę. W stosunku do Warszawy szalona różnica na plus, pytali się co wybieram, samochód umyty i nie było żadnych problemów z terminem.

Fakt faktem, że skomplikowanych napraw nie było.

Komentarz

• -Piotr-
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 1018
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Carsed-Mińsk, przypominam OCP o wynegocjowanych zniżkach. Warunkiem musi być oklejony samochód z logiem klubowym.

Ze swojej strony również polecam ten serwis.
                                      Mogę również śmiało polecić blacharnię. Są tam kompetentne osoby wymagające jedynie podstawowych danych o zdarzeniu. Resztę załatwiają sami. Jeśli polisa jest zawarta w PZU lub Alianzie, wszystko łącznie z oględzinami załatwiają na miejscu.
                                      Konkretna obsługa i słuchają co marudzi klient. Kawy z mleczkiem pod dostatkiem w filiżankach nie jakiś plastikach. Samochód zawsze umyty po usłudze.
                                      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
                                      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
                                      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Adrian
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 662
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez -Piotr-
                                        przypominam OCP o wynegocjowanych zniżkach
                                        a to mamy tam jakieś wynegocjowane??
                                        PerfectService by DGW

Komentarz

• -Piotr-
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 1018
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

5% na materiały eksploatacyjne, i co najmniej 7% na robociznę. Moją ostatnią fakturę (marzec) na robociznę wystawili na -15%.
                                          Negocjacji dokonywałem z p. Mirosławem Anuszem, z-cą Kierownika Serwisu.
                                          O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
                                          KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
                                          O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• tomil
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2008
                                            • 1179

Warto dołożyć parę kilometrów i odwiedzić ten właśnie serwis. Chyba po raz pierwszy nie pilnowałem samochodu. Trochę długo się zeszło jak na pierwszy przegląd, ale wszystko załatwione tak jak trzeba (a nawet i więcej się udało). Na usłudze zostało kilkaset złociszy w portfelu.
                                            Polecam ten warsztat, na pewno tem wrócę.
                                            It doesn't matter what we're losing
                                            It only matters what we're going to find!

Komentarz

• kajacek
                                              Drive
                                              • 2005
                                              • 66

A jaki tam jest dokładny adres???

Bo niby znalazłem, że przy ulicy Warszawskiej 84, ale z kolei na mapie jest pokazana zupełnie inna część Mińska Mazowieckiego...

Komentarz

• Casper
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2008
                                                • 649
                                                • Audi

Carsed jest zaraz przed rondem po lewej stronie jadąc od Warszawy, dokładnie miejscowość Stojadła ul. Warszawska 84, 05-300 Mińsk Mazowiecki, na przeciwko jest stacja BP, również bardzo ich polecam bardzo ładnie poskładali moją żabkę po nie przyjemnym zdarzeniu, póki co najlepsze ASO na jakie trafiłem.
                                                Była 1.9 TDI AHF Elegance
                                                190KM/395Nm

Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
                                                277KM/561Nm

Perfect Service by DGW

Komentarz

• kajacek
                                                  Drive
                                                  • 2005
                                                  • 66

OK, dzięki za informacje

Dodałem ten ASO do POI w Automapie - może się komuś przyda

można sprawdzić na www.miplo.pl

Komentarz

Pracuję...